Afscheid en een 2e nieuw begin

Het tweede grote afscheid van dit jaar. Mijn verhuizing, met alle emotionele afsluiting van ervaringen erbij, was de eerste begin dit jaar.

20130531-103717.jpg
Dit keer neem ik afscheid van mijn werkgever, na vandaag, ex-werkgever. 5,5 jaar in dienst geweest, waarvan de laatste 2 jaar non actief ivm mijn gezondheidssituatie.
Het is toch een gek idee, en een moment om even bij stil te staan. Wat doet het met me? Dóet het iets met me? Het geeft mij een vreemd gevoel, onwennig, want ondanks dat ik eigenlijk al een hele tijd me niet echt meer bewust verbonden voelde vanwege mijn afwezigheid is er toch altijd nog een lijntje geweest. En dat lijntje, is na vandaag, verbroken. Iets wat als noodzakelijk voelde voor mij, om dit lijntje ‘te lossen’ zeg maar. Om te kunnen groeien, om verder te gaan, om mijn nieuwe weg volledig in te kunnen gaan.
De energie moet vrij kunnen stromen en ik ben verrukt over wat er nu allemaal (nog meer) volgen gaat. Ik voel me vrij, vrijer dan ik was. Zoveel doet energie met je, van een gegeven, in dit geval een lijntje hierin. Het voelt onwennig, want gek genoeg lijk ik weer volledig op mijn eigen benen te zijn gezet nu. Alsof ik er niet volledig op heb gestaan?! In een aspect, is dat misschien dan ook zo, in ieder geval energetisch heeft het zijn betekenis. Ik voel mij dankbaar, voor wat ik heb mogen leren, de vrijheid die ze mij hebben gegeven in mijn werk, de ontwikkeling die ik heb mogen aangaan, ik heb veel mogen leren daar.
Nu is de ruimte om met mezelf te gaan staan, leunend op mezelf, en dus op mijn eigen benen. Want dat is een deel van mijn weg, mijn eigen leider zijn, mijn eigen werkgever ook, in mijn eigen weg, en dus, wederom, op mijn eigen benen. Ik word niet meer gestuurd, vanuit een werkgever, nu stuur ik mezelf…
Ahoy kapitein!! 😉

Ik krijg een uitkering, gelukkig, van een gedeeltelijke afkeuring. (35,87% om exact te zijn… 😉 ) dit zal 13 maanden zijn. En voor mij, schat ik in, precies genoeg om volledig op eigen benen te komen staan. Dit is voor mij de beste uitkomst geweest van alle mogelijkheden, geen 3e jaar bij werkgever, geen ww met een zeer strenge sollicitatieprocedure, geen bijstand waarvoor ik toch niet in aanmerking zou komen nu (en ook niet in wil zitten). Hoe ze hiermee omgaan, is nog afwachten. Maar het universum heeft me wel geholpen om me zoveel mogelijk bij te staan en de beste situatie in de situatie te creëren. Zo voelt het.

En nu?
Nu ga ik verder, waar ik al mee bezig was.
Zet de deuren verder open, voor deze frisse nieuwe energie.
Adem het leven in zijn volledigheid in,
Neem de tijd en voel geen druk en dus haast.
Ik ontspan en laat komen en zijn!

De nieuwe fase.

Namasté

20130531-103800.jpg

2 thoughts on “Afscheid en een 2e nieuw begin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s