Je denkt zeker dat we dom zijn, hè overheid? -zorgtoeslag etc.-

En we hebben weer een nieuwe verzekering gekozen hoor!

Wil me wel even wat van het hart. De overheid, die mede een vinger in de pap heeft in bepalen van de hoogte van de premies en eigen risico bepaald, doet het wel leuk natuurlijk… Aangezien de zorgpremies, OGENSCHIJNLIJK, omlaag gaan volgend jaar. Jawel, ogenschijnlijk, want tegelijkertijd flikkeren ze (lees: verzekeraars) weer een boel uit de pakketten en schuiven ze vele vergoedingen een staaltje ‘aanvullend’ verder op. Wat resulteert in uiteraard een hogere aanvullende verzekering wil je nog steeds dezelfde vergoedingen krijgen als nu bijvoorbeeld.

Maar nu komt het, ze denken vast dat we dom en schaapachtig zijn…, hè overheid? De zorgtoeslag, hulp en noodzaak voor mensen die het niet breed hebben en met de exorbitant hoge verzekeringskosten van deze dag (uiteraard moet je het eigen risico erbij optellen zeker als je aan een chronische ziekte lijdt, want die ben je gegarandeerd ook aan het uitgeven…) zeer noodzakelijk.
Wat doen ze? Nou beste meneer en mevrouw, de zorgverzekeringspremies gaan omlaag toch? Dan kan de zorgtoeslag ook omlaag! Laten we wel eerlijk wezen en blijven. (Eerlijk? Bestaat dat in het woordenboek van onze staat?) We gaan gewoon van maximale toeslag van €88,- in de maand naar €72,-. Is maar een verschil van €16,- per maand, dekt prima de verlaging.

Toch?

NEE! dus… Want als ik me hetzelfde wil verzekeren, en de kosten voor de behandelingen deels (ja want de behandelingen die écht werken voor mij worden natuurlijk niet volledig vergoed) vergoed wil krijgen, moet ik me hoger aanvullend verzekeren. Waardoor mijn totale premie gelijk blijft ten opzichte van 2013, en ik dus in feite €16,- per maand erop achteruit ga (naast alle andere verlagingen) omdat de zorgtoeslag wordt aangepast. Fair and square ammehoela.
En dan nog niet eens gesproken over de vrijheid, met vrije zorgkeuze en dergelijke… Waar toevallig ook aan geknibbeld wordt, en goed ook.
Wedden dat er volgend jaar weer een premieverhoging is? Of eigen risico of iets. En dan in het kader van de ‘crisis’ de hulp niet verhogen. Dus nu slim verdekt handelen natuurlijk…

Mij is het duidelijk, al lang natuurlijk, het sociale stelsel tot op de grond toe (misschien zelfs tot onder de grond…!?!) afbreken! Yeah!!!

Vrije marktwerking, wat was er ook alweer goed aan in de zorg? Goed voor de portemonnee voor een aantal ja, over de rug van het grootste deel. Iets met 1% en 99%… Je herkent dit misschien.

Ik zie al een hele tijd wat er gebeurt hier, in Nederland, in Europa, (in de wereld) en mij niet gezien. Ik zal never nooit niet de ‘geld is macht’ handel steunen. Vrijheid weghalen hè? En langzaam maar zeker iedereen lekker voorgoed afhankelijk maken. Want ja, waar afhankelijkheid heerst, is macht over, die kun je be-heersen.
Ik wordt misschien verplicht in bepaalde opzichten, maar ik zal er alles aan doen wat ik bij machte ben om het anders te doen. Met mijn keuzes, met mijn ziel, ik steun wat niet ten koste gaat van anderen en de natuur. Ze laten het onmogelijk lijken, je doen geloven, ook hier mij niet in gezien. Mogelijk wel degelijk!!! Makkelijk? Nee, niet in hoe het eruit ziet nu nog. Maar mogelijk wel.
En met die vieze spelletjes, beste mensen aan het hof en verder? Daar zul je mij niet in mee zien doen.

Ooit, zal het doek vallen. Daar geloof ik heilig in!

Namasté

For peace and love ❤️

20131219-210616.jpg

20131219-210638.jpg

20131219-210652.jpg

20131219-210658.jpg
Ps. Dit staat er op de site van de Rijksoverheid bijvoorbeeld:
“Compensatieregelingen in de toekomst

Het kabinet voert de komende jaren hervormingen door om de zorg toegankelijk, goed en betaalbaar te houden. Daarom is het kabinet van plan bestaande regelingen voor financiële compensatie af te schaffen.

Welke regelingen worden afgeschaft?
Het kabinet is van plan om de volgende regelingen uit de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) af te schaffen. Het parlement moet de plannen nog goedkeuren. De bestaande regelingen worden in fasen afgeschaft:
Wtcg
…”

Om de zorg toegankelijk, goed en betaalbaar te houden. Uhhh….wat gaat er hier mis?

2 thoughts on “Je denkt zeker dat we dom zijn, hè overheid? -zorgtoeslag etc.-

  1. Het is ook gewoon niet normaal meer. De zorg wordt steeds minder en we moeten steeds meer betalen. En dan ook vooral niet melden dat je eerst je eigen risico moet betalen maar wel een dikke rekening krijgen. Wordt er echt ziek van gewoon.

  2. Klopt Nicolien, steeds minder voor meer geld… Gaat je heel erg doen afvragen. Laat je niet gek maken hoor! Maar dat het je beroerd is een goede zaak, als je onverschillig bent hierin sta je ver van je gevoel en laat je je als een pop bespelen. Dat is mijn opinie.
    Liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s