Hoe groen ben ik?

En dan ineens een lijstje voor mezelf, in hoe ik bijdraag aan mijn gezondheid en die van de wereld. En dan besef ik dat ik ondertussen in een paar jaar tijd aardig wat groen gegroeid ben, om het zo maar te zeggen. En dat voelt goed, heel goed.

Ik eet om te beginnen nagenoeg alleen nog maar biologisch. Sinds kort alle vlees geschrapt, na toch al niet vaak meer vlees te eten. Een logische stap voor mij, en mijn lijf gaf het aan.
Vis eet ik ook eigenlijk niet…
Wel eieren nog! Terwijl dat ineens ook veranderd is de laatste weken, totaal geen behoefte eraan!?! Geen idee waarom.
Ik volg mijn lijf, is mijn motto, die roept en spreekt en vertelt mij wat ik nodig heb. Na de laatste jaren raak ik er meer bedreven in om deze taal te begrijpen!

Dan eet ik zoveel mogelijk vers, en nagenoeg niks kant en klaar. Alle E-stoffen liggen er praktisch uit!
Niet te vergeten, suikervrij ivm intolerantie hiervoor, en sowieso stukken beter! En geen cafeïne, kan ik ook niet meer tegen… Geen tarwe, zelden. Gistvrij.
Steeds minder brood, en als ik het eet dan zuurdesem speltbrood.

Maar ook in de verzorgingsproducten is er een boel veranderd met jaren terug! Ik gebruik heel weinig zeep, en alleen een inieminie beetje en dan uiteraard natuurlijke zeep (dr. bronners amandelzeep is verrúkkelijk!!).
Shampoo: natuurlijk.
Condititioner: bijna natuurlijk…over paar weken.
Gezichtscreme: kokosolie, of andere natuurlijke olieën.
Tandpasta: maak ik zelf van kokosolie met keltisch zeezout, soms met zuiveringszout/natriumbicarbonaat.

Wasmiddelen zijn natuurlijk! En helemaal zelf maken ligt op mijn to-do lijstje.

En ja, voor de vrouwen… zelfs de giftige onnatuurlijk tampons en maandverbanden geschrapt! Natuurlijk dus. En wasbaar. Jákhh! Wasbaar? Yup, en over die eerste angst en het idee heen gestapt van onze aangeleerde ideeën en gemakzucht dan is het echt helemáal niet zo erg. En het bevalt mij méér dan goed! Alhoewel sommigen nu misschien iets van mij gaan denken…haha. Mijn grote reden was vanwege vele klachten met menstruatie. En het leek me ineens onnatuurlijk om er een tampon in te stoppen… En als je je dan gaat verdiepen gaat er ineens een wereld open!

Oh ja, en ik had altijd enorme krampen, helse pijnen, niet kunnen functioneren… Altijd aan de pillen, pijnstillers, behalve ibu want daar kan ik niet tegen. En toen op een moment suprème die ook niet meer werkte en ik de wanhoop nabij was, oh nee, die was er al… Ging ik graven in mijn kruidenkennis. Ik had niet alles in huis, maar wel de échte kamille, de geneeskrachtige soort, waar ik een thee van heb gezet, heel sterk, en met geduld 10 min heb laten trekken terwijl ik kronkelde van de pijn.
En serieus, na een aantal minuten werkte het!! De krampen verdwenen en ik kon weer ademhalen. Ik dacht natuurlijk van tevoren, dit gaat niet werken, te simpel en te veel pijn. Maar ik heb nu verschillende maanden het tegendeel bewezen gekregen.
Voor mij geen pijnstillers meer in die periode, nee, gewoon sterke thee van kamille. Een glas telkens als ik het op voel komen en ik heb rust!
So in love with nature.
Net als natuurlijke kruidenmiddelen tegenwoordig bij wondjes etc. Ik doe niet voor niks de opleiding. En ben al meerdere keren versteld doen staan van moeder natuur hierin!

Wat volgt er nog? Nou, wonen natuurlijk, natuurlijk ;-). Ik doe voor de tweede jaar op een rij met moestuin in potten. Dit jaar krijg ik een tuin erbij! Als ik verhuis de 10e mei. De verhuizing daarna, is natuurlijk naar mijn eco woon en leefplek :-).

En ook heb ik het liefst alleen nog maar kleding gemaakt op een duurzame, en vaak dan ook kwalitatief een stuk beter! (Merken jullie ook al die gaten tegenwoordig op die vroeger nooit verschenen??)

Zo, dit werd iets langer dan gedacht. Toch leuk, voor mezelf om alles onder elkaar te zien!

Weet wel, elke stap is er een. Ik ben ook ooit begonnen…met alleen biologische eten een beetje. Mede door mijn gezondheidssituatie en een dieet destijds, wat het allemaal heeft uitgebreid gaandeweg. And I feel good!

Heb jij al wat groens in je leven? 🙂

Namasté

20140430-145446.jpg

20140430-145453.jpg

20140430-145503.jpg

20140430-145512.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s